НУ Отец Паисий - град Плевен
Официален сайт на училището

УЧЕНИЦИТЕ ОТ КЛУБА ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР

Учениците от клуба по творческо писане към Начално иновативно училище „Отец Паисий“ получиха своя първи коледен подарък, който им донесе неописуема радост. Те получиха лично от издателя, собственик на плевенското издателство „МЕДИАТЕХ“, инж. Атанас Върбанов“ своята отпечатана книга „Нашите 12 първи разказа“.
Изданието е 64 страници, 24 от които цветни, и е истинско произведение на полиграфическото изкуство. Освен автори на разказите, малките писатели са и художници на илюстрациите към тях. Корицата е също по идея на учениците от клуба и представлява колаж от техните рисунки, вградени в цифрата 12 от заглавието, а то отново е измислено от тях. Така учениците участваха във всеки етап от създаването на книгата. Останалото в дизайна й е дело на инж. Върбанов. Цветните страници, със снимките на авторите и техните рисунки са отпечатани върху специална хартия, наподобяваща рисувателен лист, като по този начин сякаш е рисувано направо върху него. Изданието излиза под редакторството на Албена Декова, която е и ръководител на клуба по творческо писане.
Събитието бе отразено от екип на БНТ-2 Русе. Интервютата взе лично делегираният й продуцент, Петя Пантева. Очаква се репортажът да се излъчи през януари 2024 г. в сутрешния блок на телевизията.
Директорът на училището, Иван Вълков, зам.-директорът, Радка Топалска, ръководителят на клуба, Албена Декова и издателят, инж. Върбанов вече получиха автографи от авторите на „Нашите 12 първи разказа“. Сред пожеланията преобладава желанието им да напишат и издадат още книги. Пожелаваме им го и ние.
Като ръководител на клуба по творческо писане, изказвам едно голямо благодаря на родителите за тяхната всеотдайност и внимание, за тяхната подкрепа в израстването на техните деца и затова, че финансираха издаването на тяхната първа книга.
Албена Декова,
ръководител на клуб по творческо писане