НУ Отец Паисий - град Плевен
Официален сайт на училището

„ДЕТЕЛИНКИ“ И „ДАЛМАТИНЦИ“ В ОНЛАЙН СРЕЩА ПОД МОТОТО „ПАЗИМ ЗДРАВЕТО – ДА ИГРАЕМ И ЗНАЕМ!“

Децата от ІІІ А група „Детелинки“ от ДГ „Щастливо детство“ с учители Мими Радулова и Цветослава Илиева гостуваха онлайн на  учениците от ІІ в клас - „Далматинци“ с класен ръководител Радка Топалска на НУ „Отец Паисий“.

Малчуганите от детската градина  участваха в онлайн състезание на тема „Пазим здравето – да играем и знаем!“ Бъдещите ученици бяха разделени в два отбора „Плодове“ и „Зеленчуци“, като се състезаваха да разпределят плодовете и зеленчуците на правилните им места в анимирани задачи. Състезанието продължи с гатанка, чийто отговор те трябваше да открият, като подредят пъзел.

Към второкласниците пък беше отправено предизвикателството да отгатнат гатанките, които децата от градината им бяха подготвили.

След това всички участници в срещата обобщиха знанията си по темата, като отговаряха на въпроси за ползата от плодовете и зеленчуците и изпяха с много настроение любимата си песен за зеленчуците.

 За отличното си представяне група „Детелинки“ получи виртуална грамота.

Срещата е част от плана за съвместна творческа и образователна дейност между децата от предучилищна възраст в ДГ „Щастливо детство“ и учениците от НУ „Отец Паисий“ с цел подпомогне прехода към начален етап на обучение по посока повишаване на личностното, емоционалното, творческото и физическо развитие на подрастващите.  

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА:

Албена Атанасова, GSM + 359 885 103530, e-mail: aldek@abv.bg