НУ Отец Паисий - град Плевен
Официален сайт на училището

Световна седмица по предприемачество - 2020 - Ден на професиите в първи "В" клас

В Световната седмицата по предприемачеството, в първи „В“ клас бе проведен час, „Ден на професиите“, посветен на кариерното развитие и избор на професия. За да се запознаят със значението на думата професия, малките първокласници откриваха изучени звуци от думата в картинки на хора с различни професии. По този начин те лесно стигнаха до обяснението си, че професията за човека означава той да изпълнява задачите си, а затова е необходимо да учи и да бъде студент.

В часа онлайн като консултанти се включиха родители на децата, като им разказаха за своите професии и отговорности. Така учениците се запознаха по интересен начин с работата на медицинската сестра, инженер-конструктора, фризьора, психолога, служител в офиса на Виваком и на ЧЕЗ.

След това всяко дете представи родословното  дърво на професиите в семейството си и показа собствения си професионален избор, облечено в съответна униформа. Представянето на професията бе допълнено от характерните за упражняването й инструменти. Учениците демонстрираха силна мотивация и старание в професионалните си роли на бъдещи маникюристи, екскурзоводи, полицаи, футболисти, сладкари, програмисти, дизайнери, готвачи, лекари, инженери, пилоти, ковпютърни дизайнери, учители.

Световна седмица по предприемачество - 2020 - Ден на професиите в първи "В" клас - Изображение 1Световна седмица по предприемачество - 2020 - Ден на професиите в първи "В" клас - Изображение 2Световна седмица по предприемачество - 2020 - Ден на професиите в първи "В" клас - Изображение 3Световна седмица по предприемачество - 2020 - Ден на професиите в първи "В" клас - Изображение 4Световна седмица по предприемачество - 2020 - Ден на професиите в първи "В" клас - Изображение 5Световна седмица по предприемачество - 2020 - Ден на професиите в първи "В" клас - Изображение 6Световна седмица по предприемачество - 2020 - Ден на професиите в първи "В" клас - Изображение 7