НУ Отец Паисий - град Плевен
Официален сайт на училището

Начално училище "Отец Паисий" изпрати Випуск 2019

Фанфарен звън оповести началото на тържествения концерт и церемония по изпращане на випуск 2019 на НУ „Отец Паисий”, организирани от НЧ „Лик” и с водещи, актьорът Георги Ангелов и Катя Божикова. Тържеството бе открито с подходящата за случая песен „Мечта за изгрев”, изпълнена от вокална група „Усмивка” с ръководител Елка Пъшева и солист Гергана Карапанова.

            Четвъртокласниците от различните паралелки последователно излизаха на сцената, за да получат под бурните аплодисменти на своите родители и учители удостоверенията си за зъвършена начална степен на основното си образование.         Класният ръководител на IV а клас Диана Петкова, поздрави своите възпитаници, като подчерта, че се гордее с постиженията им и им пожела да бъдат смели, силни и упорити, за да постигат мечтите си. Тя им завеща своето кредо: „Успех, напред и нагоре!”

            В обръщението си към своите мини-абитуриенти, госпожа Ани Анчева, класен ръководител на IV б клас, им благодари, че през тези четири години те са я направили търсач на съкровища и им пожела преди всичко здраве, радост и успехи.

            В поздрава на класния ръководител на IV в клас, Росица Богданова, прозвуча носталгия по четирите години, в които заедно са учили, пеели, играли и мечтали тя и нейните пораснали момчета и момичета, като им пожела да запазят тези спомени от детството и да вървят уверено в здраве и щастие по своя път на бъдещи успехи, по който и късметът да им се усмихва и да им върви по вода, както в момента е времето навън с обилни и плодоносни дъждове.

            Госпожа Светлана Пенева, класна на IV г клас поздрави своите досегашни ученици като ученици от един класен „А” отбор, които са се проявили като артистични, атлетични, автентични, амбициозни, изкачвайки стълбицата на знанието и им пожела да останат човечни и добри хора, такива, каквито са и в момента.

            Своите думи към четвъртокласниците отправи и Иван Вълков, директор на НУ „Отец Паисий”: „Всеки дълъг път към успеха започва с малки стъпки напред. Първите, вие сте ги направили вече, сега ви остава да направите следващите и аз вярвам, че сте подготвени за тях. Пожелавам ви да запазите своето трудолюбие, любопитство, смелост, търпение, приятелство, уважение, обич и усмивката си.” Господин Вълков обяви и резултатите от НВО. Средният успех е 18.83, който традиционно е висок за училището и съответства на равнището на отличните постижения. Затова той благодари на родителите и учителите за тяхната всеотдайност и грижи.

            В празничната програма прозвучаха отличените изпълнители от конкурса за народна песен „Плевенско славейче”: Сиана Маркова /”Рипни, Калинке”/, Сиана Хайдърска /”Снощи ходих, бано”/ и Ева Асенова /„Мари, Марийко”/. Гост-изпълнители бяха: Биляна Лазарова, бивша възпитаничка на училището, която изпълни пиесата „Реголо” на класическа китара; момичета и момчетата от хореографската паралелка на НУИ „Панайот Пипков” с ръководител Илиян Илиев, които представиха двата танца „Добруджанско веселие” и „Средногорска сюита”.

            Тържественият концерт завърши с песента на вокална група „Усмивка” „Не бягай от себе си” със солисти: четвъртокласниците Кристиан Бочев, Мирослав Борисов, Мартин Ненчев, Виктор Йотов, както и с много усмивки и снимки за спомен.

           

Начално училище "Отец Паисий"  изпрати Випуск 2019 - Изображение 1Начално училище "Отец Паисий"  изпрати Випуск 2019 - Изображение 2Начално училище "Отец Паисий"  изпрати Випуск 2019 - Изображение 3Начално училище "Отец Паисий"  изпрати Випуск 2019 - Изображение 4