НУ Отец Паисий - град Плевен
Официален сайт на училището

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

МИЛИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ, УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ – УЧИТЕЛИ,

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

        Започваме една по-различна учебна година…, но започваме празнично, с вдъхновение, желание и много усмивки.  Първият учебен ден е нова страница в живота на всеки, независимо дали стъпва в училище за първи път или за поредна година. Първият учебен ден е бил… и винаги ще бъде духовно начало, неизчерпаем източник на надежда и упование.

       Днес, вие мили първокласници, сте най- важните  участници в тържественото откриване на Новата учебна година.

        Добре дошли в семейството на Начално училище „Отец Паисий“.

         Настоящият момент е като огледало на историята и в неговото отражение ние се учим да виждаме. Ако добре се вгледаме, там ще видим съпричастност, грижа, висок професионализъм и отдаденост в името на децата. Ако обърнем поглед назад ще си дадем сметка защо сме тук. Има нещо съкровено и силно емоционално – да обичаш родното училище, да вградиш в него мисли и мечти, да му вдъхваш живот, да си част от претворена традиция и най-трудното - с любов да го предадеш на бъдещите поколения да го пазят и развиват, да продължават благородната мисия... Това е така, защото училището дава знание, духовност и култура. Обединява с онова мило и скъпо нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите, но се пази някъде, дълбоко - в сърцето и душата.

           Обръщам се към всички с пожелание за здраве…,

с пожелание да е спокойна  и успешна учебната година! 

На добър час!

          Иван Вълков,

          Директор на НУ “Отец Паисий”, гр. Плевен

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! - Изображение 1ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! - Изображение 2ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! - Изображение 3ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! - Изображение 4ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! - Изображение 5ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! - Изображение 6